Länge sen sist...

Ja, det var ett tag sedan jag skrev här nu men ärligt talat har det inte hänt mycket.. Jag och Houdini har mest tagit de långt.. tagit några skogspromenader å bara myst.. Jag försöker få upp Houdini i bättre hull så vi arbetar inte för hårt.. Vi har dock varit och busat med Tiger och Ninna en dag och det var ett kärt återseende, dom har ju inte sett varandra på ett tag...

Sedan har vi blivit fosterfamilj/tillfälligt hem till en liten amriskille, jättesnäll kille med mkt motor i och som alltid är glad..

H
an har bott här i precis en vecka nu grabben..

Idag är det valputställning i Sundsvall och jag hade tänkt anmält Houdini men missade anmälningsdatumet så de blev inget, annars hade vi varit där idag men lika bra var väl det nu spara jag lite pengar på det ;) Houdini kommer ställas ut MYCKET sparsamt denna säsong, så han får utvecklas mera osv...


Den tillfälliga flockmedlemen...

Svvk:s hundutställning i Enköping

I söndags begav vi oss på vår långa färd ner mot Enköping jag, Magda, Erik, Mattias och Madde. Med oss hade vi Houdini och salukin Jamal.. Houdini och Jamal skulle göra sin debut i juniorklass. Väl nere så var de bara en stund tills Houdini skulle in i ringen. Mattias Löfstedt ställde Houdini och de gick jättebra, Houdini fick en slät 1:a och jag var JÄTTENÖJD! Det som var synd var att Houdinis vackra bror Tuff fick en 2:a och apropå bror så verka Houdini och Tuff känna igen varandra även fast dom inte sett varandra sedan dom var 8 veckor.

Jag fick även träffa Houdinis snygga pappa Hugo och hans trevliga ägare Madde. Sedan träffa jag Karin uppfödaren till Robin hon hade fått sitt andra cert på sin saluki tik GRATTIS. Även Jamal som gjorde debut i juniorklass gick de bra för han blev BIR Junior med CK, GRATTIS till Madde och Jamal.

Det var en bra dag med fina hundar, härligt sällskap och relativt bra väder. De jobbiga var att de lukta illa i ridhuset och att de var lerigt utanför ridhuset och att allt tog sån lång tid. Annars var allt på topp! Är nöjd med dagen och Houdinis resultat.




Ny sele...

Jag har köpt en egen dragsele till Houdini och det blev en R-sele från dragråttans och den verka passa bra måste bara användas lite för de är lite stel just nu.. Men idag har vi testadragit några gånger och det funkar bra.. Jag har helnöjd!

Trevlig person som verka kunna saker så ska ni köpa sele så kan jag rekommendera Åsa som har dragråttans..
Malou löper för fullt här hemma och de är något störande om man inte gillar att lyssna på en katt som jamar, skriker och jag vet inte vad HELA tiden.. :) Aja, sånt får man stå ut med om man har en fertil honkatt :)

Här kommer det iaf lite bilder...


Hundkraft...



Här kämpar Houdini med snöslungan för att få sin belöning...



Sådär verka Houdini tänka just i den där sekunden...

Jag vill träna men vart tog lusten vägen?

Gud, träningen med Houdini ligger verkligen på is och har legat där ett tag.. Förut träna vi i stort sett lite varje dag, jag filma och höll på men gnistan försvann.. Jag letar efter inspiriation men hittar den inte.. Jag vill träna men lusten försvinner när man har en hund som är så oengagerad och ser så uttråkad ut när man tränar. Han gör de jag ber honom om men han har inte de där drivet och farten jag önskar.. Jag testar alla typer av belöning men nja de är svårt.

Men ska börja träna på lite andra platser än här hemma han verka tycka det är roligare då men oftast blir det lite fööör roligt då så han tappar fokus och bara flamsar omkring, men bättre att jag får ta ner honom lite iaf än att försöka speeda upp honom.

Jag som hade såna mål i början av året dom känns låååååångt bort. Jag kanske har gått för fort fram kanske ska börja om lite. sedan sysslar jag lite med allt av varje så då blir allt halvklart, nu har jag tränat mycket drag så freestylen och lydnaden kommit åt sidan men till sommarn är det de som gäller och agilityn.


Maggan och Houdini
(Mor och Son)

Hemma igen...

Houdini & jag har varit hos Magda sen i torsdag tills idag, det har var roligt. Är så  glad att jag har en så snäll och hjälpsam uppfödare som henne... Igår var vi till örebro för att träffa hennes uppfödare till hennes afghan hane.. Lika trevliga dom.. vi var där i några timar och kom hem imorse kl 05:00 å då var jag så trött så ögonen sved. Hon hade en jättetrevlig och söt afghan den där kenneln. Gillade den. Härliga hundar..

Förutom de har vi tränat boxer också de roligt dock svettig :D Vi har släppt hundarna i skogen, tait bilder och haft de bra..
Nu är vi hemma igen och jag hart märkt att Malou börjat löpa, suck! Aja, får s hur länge jag måste stå ut med hennes jamande denna gång..




Houdini hos Magda...

Promenix med massor med hundar och Houdini 10 månader...

Jajjemen, den 5 mars var de dax igen för den gemensama hundpromenaden som börja bli en en tradition varje vecka haha... Denna gång var vi totalt 18 hundar och 9 hundägare.. Alla hundar utomtvå var lösa kan ni tänka synen... Helt fullkomligt underbart.. Vi gick på en trevlig väg, mötte två  skotrar och dom måste blivit lite brydd när de kommer 5 tokspringande whippets.. Men dom var snälla och stannade! :D

Ja, jag älskar att gå ut på promenad med en flock lösa hundar, man ser hundarnas lycka :) :) :) Härligt känsla...


Jag orkar inte skriva namnen på alla :D
Men de var 1 afghan, 1 flatte, 1 shar pie, 1 pointer, 1 chihuahua, 1 amris och resten whippets..



Houdini 10 månader.

Båda bilderna är fotade av Magdalena Ström..

Brukshundsklubb och hundprat...

Jadu, vad har hänt sen sist?

Jag och Houdini va på öpptet hus i söndags på bhk, där träna vi lite passivtet, drag, apport, fot m.m. Det var några till dä och han tappade fokusen på mig titt som tätt genom att lägga ahns koncentration på vad dem andra gjorde.. Så vi måste börja träna med mera störningar..

Igår så umgicks jag med Magda den större delen av dagen,det blev mycket hundprat, vi var på annikas hund och katt och jag köpte 2 leksaker och 1 ben till Houdini. Sedan åkte vi en sväng till Ninna så Tiger och Houdini fick busa lite, jag kan baa säga att de gäller att se upp när dom tokdårarna far fram annars kan man hamna i backen, det har jag erfarenhet av :) Det var en mycket trevlig dag!

Idag har jag suttit och kollat på lite aussiesidor. Vill ju ha en till hund, en kompis till Dini och en till vän och följeslagare till mig. Drömmen är en red merle aussie helst med stubbsvans men vill iaf ha en merle. Och tävla högt i agility, freestyle å lydnad å sedan köra spår, sök och drag på sidan om som lite extra..

Btw ska min kompis få hem en aussiehane på söndag de ska bli sååå spännande, hoppas dom kommer trivas tillsammans. Hennes mor han en aussie också som heter Akke och som är en härligt aussiekille. Så nu har dom båda aussie, jag får åka och gosa med deras aussiesar tills jag får min egen en dag. Sedan har jag min uuuuuuunderbaaara dokumentförstörare (Houdini) här hemma som förgyller mina dagar något enormt.

Nu ska jag forsätta se på DR HOUSE :)

Ha de gott.. Voff


Min kompis blandras Ceasar, Houdini och hennes mors Aussie Akke...

RSS 2.0