Strålande sol...

Vilken underbar dag!!! Allt är på topp, nästan! Har nyss kommit hem från en lång cykelrunda med Houdini, jag tänkte bara cykla en bit men jag kunde inte sluta. En trevlig man gav komplimang för Houdini, han tyckte jag hade en fin hund! De var skönt att höra det för omväxling oftast är de standard kommentarerna att han är ju så smal osv. Men folk känner inte rasen utan går bara på det yttre, skulle dom lära känna den trevliga ras skulle dom se de fina och graciösa i hunden!

Det som var mindre kul är att det går inte släppa houdini lös på gården längre och det gör mig väldigt ledsen. I vintras gick de perfekt för då blev snön som en mur men sedan allt har tinat springer han hej vilt. Vi har en stor tomt och en stor äng bakom oss men ändå skrämmer han mig med att springa mot grannen, mot vägen osv. Vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Sedan måste jag vara extremt uppmärksam att det inte kommer några som är ute och går eller att grannen får besök för då får jag inte stopp på honom, han älskar folk och ska springa fram och hoppa på dem..

Det är väl en träningsak och förhoppningsvis kommer väl Magda något framöver och hjälper mig.. Visst kan jag gå med honom kopplad men de är så tråkigt för både mig och honom. Att hägna in gården är inga alternativ just nu då det kostar en del plus att jag vet inte hur länge jag kommer bo här.

Men nog med tråkigtheter, detta är ju trots allt en underbar dag! :)


E
n cykelbild dock inte från idag...

fotomodeller...

Igår var jag och Houdini fotomodeller, vi var nämlingen hos Linda Lundin och blev fotade.. jag har lagt in några nya bilder på hemsidan..

Idag kom Linda hit och fota Robin och Mallan (Malous nya smeknamn som min vän Cattis kommit på) det kommer komma kort på hemidan inom kort, så håll utkik!

Mallan har även blivit badad idag så hon är så vacker nu min lilla kissemiss, för er som itne vet vem Mallan är så är det min Birmatös, en gammal dam med humör och åsikter :)

För övrigt har jag försökt träna lite freestyle med Dini men träningen har gått bakåt. Jag ska anmäla houdini till en inofficiell freestyle tävling som vi kommer se som en träningstävling. Men vi måste hårdträna nu en månad för att få ihop ett program. Jag har en låt så nu är det bara koregrafin som saknas och jag tycker det är svårt att komma på nå bra men ska försöka knåpa ihop något =)

Det var det som vi hade på hjärtat nu, Ha det gott, Voff!

hundmat och rädsla...

Idag har Elin och Zero åkt hem och det blev mkt tomt här.. Idag har jag iaf försökt städat och fått lite ordning här, plockat undan lite å så...

Efter att jag skjutsas Elin till stationen så åkte jag och köpte färskfoder till hunden, när jag kommer hem så börja ja dela upp maten och lägger dom i plastpåsar ute.. Jag tar ut Houdini så han får busa och leka i solen medan jag grejar med hundmaten. han hoppar och studsar som en kalv på grönbete.. Sedan tar han ett ärovarv runt huset, sedan springer han runt husknuten igen och jag tänkte "Nu kommer han snart bakom mig i full fart" men ack så fel jag hade ingen Dini kom...

Jag ropade och vad ser jag? Jo en whippet i full fart kommer springande på VÄGEN! Gaaah, fick hjärtat i halsgropen.. men han kom ju när jag ropa honom. TUR att det ej kom någon bil för det kunde gått dåligt för både hund och förare... Huffa!!

Annars har dagen varit lugn..

Igår var det ju hundutställning i Ånge och det var mkt givande. Vi åkte dit rätt tidigt för at kika på andra undar, prata ocvh ta det lugnt. Jag ställde en golden i uppfödarklass lite oplanerat första gången i mitt liv, jag var mycket nervös och lite stressad för jag själv skulle nästan in i ringen med Houdini men det gick bra och det är kul att testat ställt en annan ras.

Houdini var en ängel att ställa igår, sprang som en gud (Han har ett otroligt steg, märkte det extra igår också) och var helt medgörlig och stod så stilla. Vi fick 1:a pris sedan slog vi en tik och tog BIR och fick HP, allt sluta med BIG-2 och vi är mycket nöjda. Elin och Zero sluta som BIG-3 och dom hade ungefär 7 konkurrenter så de var en bra placering.

Kritiken kan ni läsa på våran hemsida www.houdini.cybersite.se

Ha en bra kväll.....

Bus och fotografering...

Ja, nu är vi hemma igen och med oss har vi Elin och Zero för imorgon ska dom ställa med oss i Ånge.. Vi får se hur de går :) Idag står bad på schemat, jag har nyss duschat själv och snart är det Houdinis tur :)

Igår fota vi massa bilder bla stå och springbilder några av dem finns på våran nya hemsida www.houdini.cybersite.se
Fotade även lite vardags / busbilder.. finns även några såna på hemsidan...

Här nedanför kommer en film när Houdini är jättebusig och gör ett jättehopp, Enjoy!


Hänt sen sist...

Hej,

Nu sitter jag i strömsund och hälsar på min gode vän Elin och hennes lilla chihuahua kille Zero =) Just nu sitter hon, hundarna och hennes syster och ser desperate housewife så jag passar på att blogga om vad som har hänt...

Det har egentligen inte hänt så mkt, utställningen närmar sig med stora steg och på söndag är det äntligen dags att få inta ringen, det ska bli så skoj! :)

Jag och Elin ska väl träna lite ringträning imorgon kanske, finslipa m.m.

Vad har hänt mer? Jo, i söndags var jag hundvakt åt 5 vinthundar och det gick bra jag ska ev vara hundvakt till en till hund sedan också, man kanske skulle starta någon slags verksamhet. Jobba som dagmatte/hundvakt haha.. Det skulle nog inte gå runt men hade varit kul. Jag gillar att hjälpa folk att passa deras hundar. Kanske passar dom min hund om jag behöver i framtiden...

Annars är det lugnt, jag drömmer vidare om en liten red merle aussie, idag träffa jag en trevlig aussieflicka.. Hon var verkligen framåt, glad och trevlig, helt underbar!!

Ja, det var väl allt som hänt för tillfället, jag kommer väl skriva här hur det gick på utställningen, håll tummarna för oss!

Ha det gott allihopa och hoppas ni haft en bra påsk!

Medlemsmöte...

Idag har jag och Houdini varit på medlemsmöte på klubben och lyssnat litegrann.. Det pratades om allt möjligt..
Efter mötet fick vi testa på lite rallylydnad de var rätt kul, houdini var duktig trots att de var lite kyligt för honom, han hade egentligen inte lust att sitta ner på den blöta marken men han kämpade :)

Dock märker jag att vi måste träna på mer kontakt vi fotgående och träna mer att man ska inte hälsa på allt å alla.. Annars tycker jag Houdini är så duktigt.. Fundera på om jag skulle anmäla oss till en kurs i Sveg i freestyle för frida binette, det vore ju grymt skoj.. Men man ska ju ha råd, de är ju inte ara kursen som kostar utan resan å boende också, det är över en helg. Men det skulle vara värt. För jag diggar Frida och Emma jag =)

Dom ska vara med på talang 2009 på fredag, kika då ska ni få se ;)

Det var allt jag hade på hjärtat för tillfället, ha de gott så länge..

RSS 2.0