Uscha buscha...

Ja de är vad jag har och säga nu. Mamma släpte nämligen ut Robin på gården så han skulle få kissa lite när hon sedan ska ropa in honom kommer han stolt och bär på något i munen mamma säger åt honom å han kommer in. Sedan gick vi båda ut å kolla vad han bar på å jisses vad äcklad jag blev han hade tagit en STOR RÅTTA! Uscha! Troligen är de Pajas (min katt) som dödat råttan å sedan inte orkat käka upp den eller något. Sedan hade väl Robin hittat den som han tyckte var så roligt! Haha, tokig hund! Imorgon fundera jag på åka till klubben bara han och jag och träna lite, saknar tränadet! Kan ju inte köra så mkt med honom nu när han är gammal, hans kropp orkar inte de så man får köra bara lite lite.

Annars står de still på hundfronten, jag vill så gärna skaffa en hund men jag måste tänka på vad som är bäst för hunden så jag får nog vänta lite till. Men till veckan ska jag testjobb hos hemtjänsten :) Ska bli kul får se hur det bli sedan.

de står fortfarande Aussie och Whippet på topp men även storpudel å chinese crested intresserar mig. :) Underbara raser allihopa på sina egna sätt, alla har något jag gillar hos dem!

Men nu ska jag kika lite på tv ha en bra kväll.

Lydnadsträning - Nybörjarnivå!

Jag fick för mig att nu ska jag ut och träna lydnad med Robin! och vilken STOLT lillmatte jag är! Älskar denna hund!!

Alltså han kan i vissa lägen verka helt hopplös, men när de väl gäller och när vi väl tränar på riktigt så är han bara UNDERBAR! Jag är känner mig berusad av lycka just nu haha.

Ni kanske undra varför?
För att Robin överaskade mig så stort, trodde inte att han var så duktig som han var. Alltså vi har aldrig satsat så mkt på lydnaden utan mest på agilityn och de var hundra år sedan jag körde lydnad med grabben. Alltså de finns en del grova saker man skulle behöva finslipa på men annars tycker jag han var skitduktig för att vi tränat så lite lydnad. Han kunde stanna, sitta och ligga på inkallning dock skulle han behöva göra de fortfare, han kunde ta några extra steg å så. Sedan är han så rädd för att gå nära mig vid fritt följ eftersom vi har lyckats trampat på hans tassar förut, så de skulle behövas fixas och ibland bara liiiite extra koncentration och inte så godisfixerad men de är bara petsaker han är gammal och vi har inte tänkt tävlat så de gör inget för hans del men vi kan ju försöka träna så de blir ännu tightare bara för skojs skull. Börjat använda klicker med och de funkar kanon!

image10

Hemma i Västanå

Ja, nu var de ett tag sedan när jag bloggade men jag bor hos pappa nu ett tag medans jag praktisera för att de blir närmare och han har bara modem så de går så segt. Idag fick jag veta iaf att vi fick ta med oss hundar till torpsro så de var ju bra. Hmm, jag har suttit å väntat på ett mejl från en kennel nu som skulle sätta ut en whippet hane på foder men jag har inte fått något mejl ännu =/

Jag får se om det kommer något till helgen annars får jag väl ta och leta vidare men de var ju så härligt efter som de var en hane och att den var i närheten ca 5 mil härifrån. men men!

Ha en bra kväll!

RSS 2.0